Preko 900 delegata iz 110 zemalja, među kojima je bila i predsednica udruženja Hronos, Ivana Dragojević koja je član upravnog odbora Svetske hepatitis alijanse za Evropu, prisustvovalo je Svetskom hepatitis samitu u Sao Paolu, Brazil, svi naoružani jednim ciljem: eliminacija viralnog hepatitisa.
Jedna od važnih poruka je da finansiranje ne mora biti prepreka za eliminaciju. Charles Gore, predsednik Svetske alijanse, otvorio je Samit ističući da samo 35% nacionalnih planova ima finansijske strategije. SZO procenjuje da će eliminacija hepatitisa koštati oko 6 milijardi dolara godišnje za sve zemlje sa niskim i srednjim prihodima. Ovo je bilo upoređeno sa Svetskim kupom u Južnoj Africi 2010. godine, koji je koštao 3 milijarde dolara i Igre u Komonveltu u Indiji, koje koštaju 4 milijarde dolara. Sve u svemu, novac je dostupan ali se ne koristi efikasno. Plan kontinuiranog finansiranja je suštinski vezan za političku volju. Homie Razavi, Centar za analizu bolesti, istakao je da će zemlje trošiti manje eliminacijom hepatitisa C nego ukoliko ništa ne preduzimaju. Jedno od ključnih pitanja je bilo kako uključiti pored Ministarstva zdravlja i Ministarstvo finansija.

Trodnevni događaj u Sao Paulu je zatvoren sa pokretanjem Deklaracije o virusnom hepatitisu, o kojoj su pregovarali predstavnici vlada. Deklaracija je posvećena širokom i koordiniranom pristupu u pružanju podrške implementaciji osnovnih intervencija navedenih u Globalnoj strategiji Hepatitisa SZO. Kao odgovor, Svetska alijansa i njene 252 organizacije članice pokrenule su Deklaraciju o virusnom hepatitisu, zahtevajući da vlade daju viralnim hepatitisu isti prioritet kao HIV / AIDS, malarija i TB, da se stigma i diskriminacija adekvatno tretiraju. “Ovo za nas nije samo papir. To je stvar života i smrti za više od 300 miliona ljudi širom sveta." rekao je Charles Gore, predsednik Alijanse. "Nužno je da zemlje postupaju odmah i odlučno, da svake godine zaustave bezbroj nepotrebnih smrtnih slučajeva".